Welkom op... 

onze ledenpagina

Ondersteun je dit jaar (ook weer) onze werking?

Voor slechts 15 euro (het mag iets meer zijn, maar dat hoeft niet) word je al steunend lid van onze vereniging. 

Dat kan eenvoudig door overschrijving op rekeningnummer BE60 3200 6154 6570 van de Oud-leerlingenbond Pitzemburg met vermelding 'lidgeld 2024 en jouw naam'. (zie ook QR-code onderaan)

Iedereen is welkom als steunend lid. Als je deze bijzondere school een warm hart toedraagt, ontvangen we je graag op onze activiteiten. 

We willen hier ook even stilstaan bij wat je met die jaarlijkse bijdrage bereikt. Lees even mee...

Voor wat, hoort wat. Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat het aantal activiteiten crecendo stijgt. We plannen dit jaar vermoedelijk een tiental activiteiten, waaronder de vrijwilligersdating 'meet&greet@Kuub, 5 Pitzemburg Academy lezingen, een bezoek aan het biermuseum in Brussel, en uiteraard de oud-leerlingendag 'Back2Pitzemburg 2024'. 

In het bijzonder verleent de oud-leerlingenbond ook jaarlijks een belangrijke financiële steun aan de leerlingen en aan de school, ons Alma Mater Pitzemburg. 

Zo verlenen we regelmatig steun om 'internationale' deelnames te financieren, zoals deze aan het Europees Jeugdparlement of aan de UNESCO initiatieven. Wist je trouwens dat Pitzemburg de oudste UNESCO school is van België en meteen ook één van de oudste ter wereld?  


Daarnaast steunden we ook leerlingen die in financiële nood verkeren. Bovendien dragen wij zo nodig bij tot de uitrusting van klaslokalen en de energiebesparende renovatiewerken aan de schoolgebouwen. 

Tot slot ontfermen we ons ook over het kunstpatrimonium van Pitzemburg, dat met enkele tientallen werken van oud-leerlingen en andere Mechelse kunstenaars een mooie collectie omvat die nog steeds gestaag aangroeit.  Willem Geets, Albert Geudens, Jef Van Grieken, Ray Gilles, Guy Vandenbranden, Willy Van Eeckhout, Jan De Winter en Chrostin zijn al enkele kunstenaars die burelen en gangen in de school versieren. 


Jouw kleine bijdrage maakt misschien wel een wereld van verschil...  Doe je mee?

Schrijf dan nu 15 euro (het mag iets meer zijn, maar dat hoeft niet) over op rekeningnummer BE60 3200 6154 6570 van de Oud-leerlingenbond Pitzemburg met vermelding 'lidgeld 2024 en jouw naam'

hartelijk dank voor alle steun, groot en klein!  

Je kan ook gebruik maken van deze QR code om te betalen...

Het bedrag mag je zelf kiezen met een minimum van € 15.

Opgelet! Gebruik hiertoe je bank-app. deze betaalwijze werkt niet met Payconiq!